April 16, 2019 Orescha

Pas 100 vjetësh inteligjenca artificiale do sundojë botën!

Shkencetari I famshëm Stephen Hawking ka lëshuar një deklatarë bombë në një leksion që ka mbajtur në Londer në “Imperial College”

Ai është pyetur nga një ish-student shqiptar në këtë kolegj, inxhinieri Erjon Bajrakurtaj, I cili tashmë punon si inxhinier në kryeqytetin brianik.

Pyetja e inxhinierit shqiptar ishte: “A mendoni që inteligjenca artificiale një ditë do të sundojë botën?”.

Dhe përgjigja e Hawking ishte: “Kompjuterat e dyfishojnë kapacitetin dhe shpejtësinë e tyre një here në dy vjetë mesatarisht, ndërsa qeniet njerëzore evoluajnë brenda mijëra vjetësh.

Në këtë prizëm, mendoj se pas 100 vjetësh, inteligjenca artificiale do ta tejkalojë atë njerëzore. Dhe kur të vijë ajo ditë, unë shpresoj që  ata të kenë të njëjtat qëllime me njerëzit”.

Pyetja e shqipëtarit Bajraktari është përzgjedhur si ndër gjashtë pyetjet më të mira drejtuar shkencëtarit.

Më herët për to pati një konkurs mes të gjashtë më të mirave që iu drejtuan shkencëtarit, ishte edhe ajo e shqipëtarit

Shenuar: , , , , , , ,